Svaz českých a moravských výrobních družstev

Svaz českých a moravských výrobních družstev je významnou moderní institucí, jejíž členskou základnu tvoří přes 200 výrobních družstev z celé České republiky. Výrobní družstva jsou ryze české firmy, jejichž činnost zahrnuje obory ve strojírenství, stavebnictví, automobilovém průmyslu, vyrábějí roboty pro zpracovatelský průmysl, elektro-instalační materiály, nábytek všech typů, kosmetiku a drogistické zboží, módní pánské, dámské a dětské oděvy, ale také kuchyňské potřeby, nářadí pro zahrádkáře, vybavení pro myslivce, rybáře, policii a vojsko, vyrábějí šperky, vánoční ozdoby, hračky, prostě širokou řadu produktů. Výrobní družstva jsou významnými exportéry nejen do zemí EU, ale také do USA, Kanady, Brazílie, Kuvajtu a jiných zemí třetího světa.

Členy svazu jsou jak velká výrobní družstva s tisíci zaměstnanců a miliardovými obraty, tak družstva patřící mezi malé a střední firmy s českými zaměstnanci a českou kvalitou výrobků.

Svaz českých a moravských výrobních družstev je pro své členy profesionálním informačním centrem a disponuje řadou odborníků, kteří poskytují družstvům právní služby, daňové, ekonomické a finanční poradenství, připravují a realizují pro pracovníky družstev vzdělávání a odborné semináře, organizují společné expozice na veletrzích a výstavách doma i v zahraničí.

Svaz českých a moravských výrobních družstev patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatelské svazy v České republice s přímým vlivem na státní správu a samosprávu a zastupuje členská družstva a hájí jejich zájmy při jednáních s vládou, ministerstvy, členy Parlamentu ČR a orgány Evropské unie. Reprezentuje česká výrobní družstva v Družstevní Asociaci ČR a v mezinárodních družstevních institucích, zejména v Mezinárodním družstevním svazu, Družstvech Evropa, CICOPA a CECOP.

http://www.scmvd.cz/cz/

 

 

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*